"Ook voor niet-zakelijke belastingzaken."

Werkzaamheden

  • Aangifte Vennootschapsbelasting
  • Aangifte Omzetbelasting
  • Aangifte Dividendbelasting
  • Aangifte Loonbelasting
  • Aangifte Inkomstenbelasting
  • Aanvraag toeslagen
  • Verzoek om middeling
  • Aangifte schenk- en erfbelasting

Voor alle belastingzaken

Naast onze administratieve werkzaamheden kunt u ook bij ons terecht voor bijna álle soorten belastingen. De bij het MKB behorende de zakelijke aangiften zoals de Vennootschapsbelasting, Omzetbelasting, Loonheffing en dividendbelasting spreken voor zich en komen voort uit de financiële administratie. Maar ook voor de niet-zakelijke belastingaangiften hebben wij een uitgebreide fiscale praktijk voor zowel de ondernemer als de particulier.

Door de belastingdienst zijn wij erkend als intermediair en beschikken over alle certificaten die nodig zijn om digitaal met de belastingdienst te communiceren voor wat betreft het indienen van de meeste soorten aangiften. Hierdoor hebben wij uw persoonlijke codes, zoals een DigiD of e-herkenning, niet nodig voor het verzenden van een aangifte.

Waarmee mogen we u bij helpen?

Wij maken hiervoor graag een afspraak met u om samen uw situatie in kaart te brengen en de relevante gegevens te verzamelen. Deze afspraak kan bij ons op kantoor of bij u thuis. Wij zullen vervolgens de aangifte verwerken met professionele aangiftesoftware welke voldoet aan alle beveiligingseisen.

Neem contact met ons op

Aangifte IB

Ieder jaar opnieuw ontvangt u van de belastingdienst een uitnodiging om uw aangifte inkomstenbelasting in te dienen. En zoals altijd heeft de belastingdienst de spelregels weer een beetje aangepast zodat het opnieuw zorgt voor dezelfde stress. Omdat uw aangifte inkomstenbelasting voor ons dagelijks werk is, stelt dit ons in staat om deze zo optimaal mogelijk voor u te verzorgen.

Aanvraag toeslagen

Het komt vaak voor dat men recht heeft op een toeslag zonder dat men dit weet. Hierdoor loopt u wellicht geld mis. Wellicht denkt u dat u niet in aanmerking voor een toeslag omdat uw brutosalaris te hoog is. Dan kan het toch mogelijk zijn dat u hier wél recht op heeft. Toeslagen hangen namelijk niet af van de hoogte van uw brutosalaris, maar van uw belastbaar inkomen. Wij kunnen voor u berekenen of er recht op een toeslag bestaat en indien nodig deze voor u aanvragen.

Middelen

Soms komt het voor dat u in een bepaald jaar een belastbaar inkomen heeft dat enorm afwijkt ten opzichte van andere jaren. In zo’n geval is het raadzaam om de mogelijkheid tot middeling te onderzoeken. De middelingsregeling maakt het mogelijk om van 3 achtereenvolgende belastingjaren het gemiddelde te bepalen en hierover de inkomstenbelasting opnieuw te berekenen. Mogelijk is dit bedrag lager dan het bedrag dat u in eerste instantie heeft afgedragen aan de belastingdienst. Deze regeling is weliswaar afgeschaft m.i.v. 01-01-2023, maar blijft de komende jaren toch actueel. Het laatste jaar dat in een middelingberekening kan worden meegenomen is namelijk 2024.