Nieuws

UPDATE NOODPAKKET BANEN EN ECONOMIE (Noodloket) - 27-03-2020

Noodloket is open
Het Noodloket is een regeling voor ondernemers die getroffen worden door de maatregelen van de overheid in de corona-crisis. Ondernemers in sectoren met aangewezen SBI-codes bij de Kamers van Koophandel kunnen een eenmalige tegemoetkoming ontvangen. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Waar kan je de regeling aanvragen?
Aanvragen kan bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Het Noodloket is bedoeld voor sectoren waar de gezondheidsmaatregelen grote gevolgen hebben voor de inkomsten. Zoals eet-en drinkgelegenheden en andere gedupeerde ondernemingen op basis van overzicht sbi-codes van je inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel. De beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 is één van de snelle noodmaatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de corona-crisis. De tegemoetkoming is voor ondernemers die direct getroffen zijn door diverse kabinetsmaatregelen die het covid-19 virus indammen. Gedupeerde ondernemers ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 om hun vaste lasten te kunnen betalen.
Waar en wanneer kan ik een aanvraag doen om gebruik te kunnen maken van de tegemoetkoming?
Vanaf vrijdag 27 maart 2020 is het mogelijk om een aanvraag te doen voor de € 4.000 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ga naar www.rvo.nl/tegemoetkoming-schade-COVID 19 en vul daar het formulier in. Je hebt drie maanden de tijd (tot en met vrijdag 26 juni 2020) om een aanvraag in te dienen.
Welk type bedrijven/sectoren met recht op deze tegemoetkoming?
Een eerste afbakening van de doelgroep van deze beleidsregel zijn ondernemingen in de sectoren:

(Bron: KNH)